Spring naar inhoud

Darten is populair maar welke geschiedenis kent het?

Bron artikel: wedstrijd.tips

De profdarters vliegen voor de grote darttoernooien de hele wereld over. Van Shanghai tot Las Vegas en van Melbourne tot Rotterdam. De Professional Darts Corporation (PDC) is de belangrijkste bond tegenwoordig.

Maar hoe is het ooit begonnen. Uit onderzoek is gebleken dat de soldaten die in de grote veldslagen zaten het al deden als tijdverdrijf. De Engelse koning Hendrik VIII zou van zijn vrouw Anna Boleyn ook een setje dartpijlen hebben gekregen. Of het allemaal waar is laten we maar even in het midden. Wat wel duidelijk is dat met het oprichten van de PDC bond in 1992 de dartsport een enorme vlucht heeft genomen. Wekelijks zijn de grote toernooien te volgen op de televisie en overal zijn de grote Arenaโ€™s volledig uitverkocht. Vroeger was het een sport die hoofdzakelijk in de Engelstalige landen werd gespeeld. Maar tegenwoordig wordt het overal gespeeld. Jaren geleden maakten helden als Eric Bristow en Phil Taylor de dienst uit.

Tegenwoordig komt de beste darter van de wereld gewoon uit Nederland. Michael van Gerwen staat op dit moment op eenzame hoogte in de dartwereld. Er wordt zelfs al over gesproken om darten als demonstratiesport aan de Olympische Spelen toe te voegen. Of het ooit zover zal komen gaan we zien in de toekomst, maar het geeft wel aan dat darten al lang geen kroegsport meer is. Meer over de geschiedenis van darts kun je terug lezen viaย deze linkย naar wedstrijd.tips.

Loading